Μετάβαση στο περιεχόμενο
Οίνος Ερυθρός Ξηρός Δύο Ελιές Κτήμα Κυρ Γιάννη 2020 (750 ml)

Οίνος Ερυθρός Ξηρός Δύο Ελιές Κτήμα Κυρ Γιάννη 2020 (750 ml)

Κανένα κατάστημα δεν πουλάει το προϊόν αυτή τη στιγμή!
Δε γνωρίζουμε πότε θα είναι και πάλι διαθέσιμο.
Πως κερδίζεις επιστροφή χρημάτων από το EMPORAMA:
  • Γίνε μέλος και συνδέσου με τον λογαριασμό σου
  • Μεταφέρσου στο κατάστημα μέσω των σύνδεσμων παραπομπής
  • Ολοκλήρωσε την αγορά σου στο κατάστημα. Η αγορά σου θα καταγραφεί και θα πιστωθεί
  • Σε ενδιαφέρει; Ενημερώσου όταν επανέρθει. Υπενθύμιση
  • Δες όλα τα προϊόντα του
Κανένα κατάστημα δεν πουλάει το προϊόν αυτή τη στιγμή!
Δε γνωρίζουμε πότε θα είναι και πάλι διαθέσιμο.

Κρασιά με παρόμοια χαρακτηριστικά

Αξιολογήσεις

Μοιράσου την εμπειρία σου για το Οίνος Ερυθρός Ξηρός Δύο Ελιές Κτήμα Κυρ Γιάννη 2020 (750 ml) και βοήθησε τους χρήστες του Emporama.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

SKU
1667004
Όνομα προϊόντος
Οίνος Ερυθρός Ξηρός Δύο Ελιές Κτήμα Κυρ Γιάννη 2020 (750 ml)

Περιγραφή

Βασικός στόχος του οινοποιού είναι να αναδείξει, καταρχήν, την ιδιαιτερότητα κάθε ποικιλίας στο αμπελοτόπι του κτήματος, και τελικά να δημιουργήσει ένα μοναδικό κρασί <<παντρεύοντας>> τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Ο προσανατολισμός των <<Δύο Ελιών>> προσδιορίζεται από το φαινολικό όγκο του Merlot, τη βελούδινη επίγευση και το μεσογειακό μπουκέτο του Syrah καθώς και τον αρωματικό χαρακτήρα του Ξινόμαυρου. Έτσι, μετά την επιλογή των αμπελοτεμαχίων και τον αυστηρό έλεγχο των σταφυλιών στην τράπεζα διαλογής, εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλησης στους 11-12° C, σε αντιοξειδωτικό περιβάλλον, για 5-7 μέρες για την κάθε ποικιλία χωριστά, μια που αυτές έχουν διαφορετική ημερομηνία ωρίμανσης. Στη συνέχεια, το Merlot ζυμώνει στους 29-30° C και επιπλέον οδηγείται σε μεταζυμωτική περίοδο θέρμανσης για 3-4 μέρες. Αντιθέτως, το Syrah ζυμώνει στους 22-24° C και οδηγείται γρήγορα σε νέα βαρέλια προκειμένου να ολοκληρώσει τη μηλογαλακτική ζύμωση. Το Ξινόμαυρο ζυμώνει στους 22° C σε ανοιχτές δεξαμενές και ανακυκλώνεται με τη μέθοδο του pigeage, με στόχο την αποφυγή του σπασίματος των κουκουτσιών, που είναι η πηγή των δυσάρεστων τανινών, και το τράβηγμα από τα στέμφυλα γίνεται προ του τέλους της αλκοολικής ζύμωσης. Ακολουθεί η παλαίωση σε δρύινα γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια 225 λ. με ποσοστό νέου ξύλου 30%.

Σχετικά προϊόντα που είδαν άλλοι χρήστες

Δημοφιλή προϊόντα στην κατηγορία κρασιά