Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΑΚΕΔΩΝΙΚΟ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΤΣΑΝΤΑΛΗ 500ML

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΑΚΕΔΩΝΙΚΟ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΤΣΑΝΤΑΛΗ 500ML

Κανένα κατάστημα δεν πουλάει το προϊόν αυτή τη στιγμή!
Δε γνωρίζουμε πότε θα είναι και πάλι διαθέσιμο.
  • Κατασκευαστής: ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ
Πως κερδίζεις επιστροφή χρημάτων από το EMPORAMA:
  • Γίνε μέλος και συνδέσου με τον λογαριασμό σου
  • Μεταφέρσου στο κατάστημα μέσω των σύνδεσμων παραπομπής
  • Ολοκλήρωσε την αγορά σου στο κατάστημα. Η αγορά σου θα καταγραφεί και θα πιστωθεί
  • Σε ενδιαφέρει; Ενημερώσου όταν επανέρθει. Υπενθύμιση
  • Δες όλα τα προϊόντα του
Κανένα κατάστημα δεν πουλάει το προϊόν αυτή τη στιγμή!
Δε γνωρίζουμε πότε θα είναι και πάλι διαθέσιμο.

Τσίπουρο με παρόμοια χαρακτηριστικά

Αξιολογήσεις

Μοιράσου την εμπειρία σου για το ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΑΚΕΔΩΝΙΚΟ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΤΣΑΝΤΑΛΗ 500ML και βοήθησε τους χρήστες του Emporama.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

SKU
1221397
Όνομα προϊόντος
ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΑΚΕΔΩΝΙΚΟ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΤΣΑΝΤΑΛΗ 500ML
Κατασκευαστής

Περιγραφή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ Τσίπουρο με γλυκάνισο με βάση στέμφυλα από Ξινόμαυρο. Το Τσίπουρο είναι ένα οινοπνευματώδες ποτό από την απόσταξη στεμφύλων που παράγεται μετά το τέλος του τρύγου. Ανάλογα με την περιοχή, υπάρχουν διαφορετικές ονομασίες για αυτό το παραδοσιακό ελληνικό απόσταγμα (τσίπουρο, τσικουδιά), ενώ διατίθεται σε δύο εκδοχές, με ή χωρίς την προσθήκη γλυκάνισου. Η οικογένεια Τσάνταλη παράγει εμφιαλωμένο ποιοτικό Τσίπουρο για περισσότερα από 125 χρόνια, χρησιμοποιώντας λευκές και ερυθρές ποικιλίες -κυρίως γηγενείς όπως Ασύρτικο, Αθήρι, Ροδίτη και Ξινόμαυρο- που καλλιεργούνται σε επιλεγμένα αμπελοτόπια στη Μακεδονία και την ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα. Η πρώτη ύλη για το Τσίπουρο είναι ποιοτικά, υγιή, αρωματικά σταφύλια που τρυγούνται με το χέρι σε πολύ καλό στάδιο ωρίμασης. Μετά την προσεκτική αποβοστρύχωση, τα σταφύλια οινοποιούνται σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες όσον αφορά στην θερμοκρασία και το περιβάλλον. Με την ολοκλήρωση της ζύμωσης, τα στέμφυλα μεταφέρονται σε ανοξείδωτη δεξαμενή όπου αποθηκεύονται αεροστεγώς και σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι την απόσταξη. Αυτές οι συνθήκες είναι κρίσιμοι παράγοντες προκειμένου τα στέμφυλα να διατηρήσουν τα αρώματα και την ποιότητά τους, στοιχεία που θα χαρακτηρίσουν και το τελικό απόσταγμα. Ακολουθεί η απόσταξη σε μικρούς, ασυνεχείς χάλκινους άμβυκες με ατμό. Τα στέμφυλα αποστάζονται σε μια αργή διαδικασία σε ελεγχόμενη χαμηλή θερμοκρασία.Για το τσίπουρο κρατάμε μόνο την "καρδιά" της απόσταξης, που είναι απαλλαγμένη από κάθε επικίνδυνη ουσία και εμπεριέχει τα πλέον ποιοτικά χαρακτηριστικά όσον αφορά το άρωμα, το σώμα και τη γεύση. Στην περίπτωση του Τσίπουρου με γλυκάνισο, η απόσταξη γίνεται με την παρουσία ελληνικού γλυκάνισου ο οποίος προσφέρει το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση στο απόσταγμα. Το τσίπουρο είναι φτιαγμένο για μεζέδες. Και οι πιο εύκολοι συνδυασμοί είναι με ψαρικά και θαλασσινά όπως χταποδάκι στα κάρβουνα, σαρδέλες, γαρίδες, καλαμαράκια, μύδια. Με άλλα λόγια όλα αυτά που είναι τόσο βαθιά συνδεδεμένα με το ελληνικό καλοκαίρι και τις διακοπές. Ήταν το 1890 όταν η οικογένεια Τσάνταλη ξεκίνησε να ασχολείται με την απόσταξη αυτού του παραδοσιακού ελληνικού προϊόντος. Η αυθεντική συνταγή της οικογένειας πέρασε από γενιά σε γενιά με ιδιαίτερο σεβασμό και φροντίδα. Και αυτή η πολύτιμη κληρονομιά βρίσκεται στην καρδιά του "ΟΥΖΟ ΤΣΑΝΤΑΛΗ" . Ενός εμβληματικού brand που διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντική γεύση της παράδοσης. Με βάση στέμφυλα από Ξινόμαυρο42%500mlΟινοποιία Τσάνταλης
Δες τα όλα ›

Τσίπουρο από ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ

Περισσότερα προϊόντα ›

Σχετικά προϊόντα που είδαν άλλοι χρήστες